torsdag 28. august 2008

IMMS i Norge 28 august 2008

Neste møte 6 sep.

Temaer på dette møte i IMMS Norge vil være oppsumering fra årets erfaringer med arbeidet for å presentere oss på stands. Etterpå ser vi på militærmusikk i Korea ( jeg fikk en DVD under årets tattoomøte) og film fra årets Eksjø Tatto i Sverige.

Som vanlig er møte i forsvarsmuseet klokken 1300
IMMS på Oslo Military Tattoo.

IMMS fikk i år sjansen til å ha en stand i Oslo Spektrum under årets tattoo. En stor takk til Oberst Christer O. Johannesen som ga oss denne muligheten. Vi utarbeidet i denne anledning en brosjyre med presentasjon av IMMS. Denne ble delt ut fra stand og ved inngang. I tillegg hadde vi CDer og bøker for salg. Harald Moen fra Lillehammer skaffet 2 meter høye roll-up plakater, så vi syntes godt der vi stod like ved en av kioskene under hovedtribunen. En del besøkende var innom vår stand. Vi er lite kjent blant publikum og hovedhensikt med stand var å komme ut til folk som har intersse av militærmusikk. Og folk som går på tattoo er der fordi de har interesse av dette. Militærmusikkens historie har i nesten all tid hatt et element av å underholde sivile. CD salget av IMMS's egen CD med musikk fra alle medlemsland gikk rimelig bra. Ved årets tattoo hadde vi besøk av en del internasjonale gjester i IMMS. Blant annet John Kroes fra Nederland som er internasjonal leder. Han var godt fornøyd med vår stand.

IMMS på Gardens Dag.

Gardens dag arrangeres hvert år en søndag i juni. Arrangementet finner sted i gardeleiren på Huseby i Oslo. Sersjant Magnus Grenersen la ting tilrette for oss slik at vi fikk en stand ved siden av gardeveteranene. Gardens dag trekker hvert år my folk, men i år var det veldig dårlig vær. Jeg har vært på alle gardens dag og har ikke tidligere sett så lite folk som i år. Dette var jo lite heldig for oss. Men en del mennesker kom innom og jeg fikk solgt en CD. Dette er et arrangement jeg kan anbefale. Følg med på http://www.garden.no/. For en femtilapp får man to tattooforestillinger og innblikk i alt annen som H.M Kongens Garde gjør. Vi i IMMS håper å få lov til å komme tilbake neste år for å presentere oss.

IMMS Norge brosjyre.

I dette nr. av I Marsjtakt er vår nye brosjyre vedlagt. Vi har trykket opp en del og har flere igjen hvis noen har behov for lokal presentasjon. Disse er trykket på tykt papir så bare 3 stk går i et vanlig brev. Jeg har brosjyren elektronisk i .PDF fil. De som ønsker den tilsendt kan sende meg en email på ojandeng@gmail.com så kan dere få den for eget opptrykk.

IMMS Norges nye medlemmer.

Vårt standarbeid har hittil gitt 3 nye medlemmer. Det er noe under det vi håpet på, men de som kommer er hjertelig velkomne. Jeg håper at vår broslyre kan brukes lokalt for å presentere oss og verve nye medlemmer. IMMS internasjonalt har satt igang en kampanje for å øke medlemsmassen. Det kommer melding om hvilke tiltak som gjøres i de forskjellige land og det vanker en bonus til den avdelingen med størst økning. Vår stand på årets tattoo var en av de første konkrete arrangementer. Vår brosjyre ble sendt med våre internasjonale gjester som et forslag som de kan bruke. IMMS Nedelandske avdeling har en gjeng som reiser rundt i hele europa på forskjellige tattoer. Hvis noen av dere ønsker å være med på noe tilsvarende så gi meg beskjed så skal vi få i gang en opplegg for folk som vil reise sammen. Jeg får invitasjoner til forskjellige arrangementer rundt i Europa. IMMS intenasjonalt jobber for at et tattoo i året har et opplegg for et internasjonalt møte. Iår var det oss, og det var besøk fra Nederland, Belgia, Korea, Danmark og Storbritannia.

1 kommentar:

nils håvard sa...

Kanskje du kan reklamere for oss på denne facebookgruppen:

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=189512175622